Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez meg mi?

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Oldja meg az alábbi egyenletet a [0; 2π]
intervallumon! cos x = 0,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nevezetes szögek szögfüggvényeinek táblázatából `cos frac{pi}{3}=1/2`. Egy másik azonosság alapján pedig `cos(2*pi-frac{pi}{3})=cos(frac{5pi}{3})=1/2`. Tehát a `[0; 2pi]` intervallumon két gyöke van az egyenletnek: `x_1=frac{pi}{3}` és `x_2=frac{5pi}{3}`.
Módosítva: 2 éve
0