Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
337
1) Egy derékszögű háromszögben az átfogó hossza 30 cm. Az egyik befogó hossza 12cm. Számítsd ki a befogók átfogó rá eső vetületeinek hosszát.


2)Az ABC derékszögű háromszögben A szög=90°, az átfogó hossza 25cm, AB=15cm.
Számítsd ki a BD, DC, AC hosszát és az Ad magasság hosszát.

3)Az ABC derékszögű háromszög BC átfogójának hossza 12cm, C szög mértéke 60°. Számítsd ki az AB, AC, BD, DC, AD szakaszok hosszát.


4)Az AB és CD alapú derékszögű trapéz A szög=D szög=90°, AC átlója merőleges a BC oldalra, AB=25cm, és a BC vetületének hossza a nagyalapon 9cm. Számítsd ki a trapéz kerületet és területét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.

A képek sorrendje mindhárom csatolásnál balról jobbra történt, így olvasandó ki! :)

Remélem tudtam segíteni és érthetők a levezetéseim!
Módosítva: 2 éve
0