Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög oldala 3 cm és 5 cm hosszúságú.A háromszög harmadik oldalához tartozó magasság hossza 3 cm kerülete 12 cm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Háromszög oldala 3 cm és 5 cm hosszúságú.A háromszög harmadik oldalához tartozó magasság hossza 3 cm kerülete 12 cm.

a, Számítsd ki a harmadik oldal hosszát
b, számítsd ki a háromszög területét
c, Számítsd ki az 5 cm-es oldalhoz tartozó magasság hosszát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"a"+"b"+"c"="K"`

`3+5+"c"=12`

`color(red)("c"=4 \ "cm")`



b.)
`"T"=("c"*"m"_"c")/2=(4*3)/2=color(red)(6 \ "cm"^2)`



c.)
`"m"_"b"=(2*"T")/"c"=(2*6)/4=color(red)(3 \ "cm")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0