Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Segítene valaki, sajnos nem igazán vagyok biztos az ilyen feladatokban.

Gondoltam egy számra,megszoroztam 6-tal, elvettem belőle 42-őt,így 102-öt kaptam. Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

legyen a keresett szám "x", ekkor a következő egyenlet írható fel a szöveg alapján:

`6\cdotx-42=102`

`6\cdotx=144`

`x=24`

Tehát a gondolt szám a 24.

Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!

-Gy.R.
0