Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni a C, illetve a D feladat megoldásában előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
319
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A képlet az jó, helyes, amit ceruzával beírtál, majd azt kell alkalmazni a c; és d; pontnál is!
c; pont megoldása: (a+c)=4/3 méter, m=12 méter, tehát → T=(4/3)·(12/2)=48/6=8 m² (8 négyzetméter a terület) ;
d; pont megoldása: Kicsit ez már bonyolultabb, de azt tudni kell, hogy 45⁰-os szögnél a magasság egyenlő a befogóval a derékszögű háromszög eseténél, így → c=(10-2·3)=10-6=4 dm (ez a rövidebbik alap hosszúsága) → T=((10+4)·3)/2=7·3=21 dm² (azaz 21 négyzetdeciméter lesz a trapéz területe) ! :)
0