Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
36,38-as feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
36.)
`|x|-4=10`
`|x|=14`
Tehát keressük azokat a valós számokat, amelyeknek az abszolút értéke 14. Két ilyen van: `x_1=14` és `x_2=-14`.

38.)
`|x-4|=6`
Hasonlóan az előzőhöz, itt is két eset van:
a) `x-4=6` , innen az egyik megoldás `x_1=10`
b) `x-4=-6`, innen a másik megoldás `x_2=-2`
0