Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög oldalfelező....

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Egy háromszög oldalfelező pontjának koordinátái F₁(0,2) F₂(4,1) F₃(1,0) A háromszög c oldala áthalad az F3 ponton.
Írja fel a c oldal egyenesének egyenletét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy `"c"` oldal áthalad `"F"_3` ponton, tehát ez az `"F"_1` `"F"_2` oldal.

A közös egyenlet meredeksége: `"m"=("y"_2-"y"_1)/("x"_2-"x"_1)=(1-2)/(4-0)=-1/4`

Az egyenes egyik alapegyenletét használva ez alapján könnyedén megkapjuk a megoldást.

`"y"-"y"_0="m"*("x"-"x"_1)`

`"y"-2=-1/4*(x-0)`

`"y"-2=-1/4x`

`color(red)(y=-1/4x+2)`
Módosítva: 2 éve
0