Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hol metszi a koordinátatengelyeket....

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Hol metszi a koordinátatengelyeket az (y-8)² + (y-6)²=100 egyenletű kör?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha x=0, akkor (y-6)²=100-64=36 , tehát y₁=6+6=12 , vagy pedig y₂=-6+6=0 lehetséges.
Tehát az y-tengelyen van két metszéspont: (0;12) és a (0; 0) pontok.

Ha y=0, akkor (x-8)²=100-36=64 , tehát x₁=8+8=16, vagy pedig x₂=-8+8=0 lehet.
Tehát az x-tengelyen is két metszéspont van: (16; 0) és a (0; 0) pontok.

Remélem tudtam segíteni! :)
0