Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kemia feladat segitseg

Főoldal » Középiskola » Kémia
330
A feladatot nem teljesen ertem, aki tudna segiteni a megoldasban annak koszonom:
1. Határozzátok meg a molaritását egy 94% koncentrációjú és p = 1.5g / cm^3 sűrűségű salétromsav oldatnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A molaritás az anyagmennyiség-koncentrációját jelenti az oldatnak!
Így 100 g oldatban ha 94 g salétromsav van, akkor (100/1,5)=66,67 cm³ oldatban van (94/63,02)=1,4916 mol salétromsav.
Nekünk 1000 cm³-re kell kiszámolni, ebben pedig : (1000/66,67)·1,4916= 22,3727 mol sav van jelen.
A molaritása a salétromsav-oldatnak tehát 22,373 mol/dm³ értékű lesz! :)
2