Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
Jellemezd és ábrázold a következő függvényt: x-> sin x a (-π;2π) intervallumban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
https://matekarcok.hu/szinuszfuggveny/

A fenti címen látható a függvény ábrázolása. Neked csak a (-π;2π) része kell csak.

ÉT: (-π;2π)
ÉK: [-1;1]
zh: 0; π; mert nyilt az ÉT
minimum hely x=-π/2 és x=3π/2 helyen minimum érték y=-1
maximum hely x=π/2 helyen a maximum érték y=1
szig. mon. csökkenő: (-π;-π/2]∪[π/2; 3π/2]
szig. mon. nő: [-π/2;π/2]∪[3π/2,2π)

Halkan jegyzem meg, hogy a függvényábrázolásban nagy segítséget jelent a GEOGEBRA program használata akár telefonon akár laptopon.
Módosítva: 2 éve
0