Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen lègyszives

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam kèpet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia, küldöm a feladat megoldását!


a)

A holdak száma bolygónként:

Föld: 1, Mars: 2, Jupiter: 16, Szaturnusz: 18, Uránusz: 15, Neptunusz: 8

Összeadjuk a holdak számát:

Kiszámítás:

1 + 2 + 16 + 18 + 15 + 8 = 60

Összesen 60 holdja van a 6 bolygónak.


b)

Szaturnusz holdjainak száma: 18
Összes bolygó holdjainak száma: 60

Kiszámítás:

(18 : 60) • 100 = 0,3 • 100 = 30

A Szaturnusz holdjainak száma a 30%-át teszi ki az összes hold számának.


c)

Az összes hold számát osztjuk a bolygók számával:

Kiszámítás:

(1 + 2 + 16 + 18 + 15 + 8) : 6 = 60 : 6 = 10

Átlagosan 10 holdja van egy bolygónak.
1

Ez egy 2014-es felvételi feladat. Zszuzsinna tökéletesen oldotta meg, de azért csatolnám a hivatalos megoldókulcsot is.

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/feladatsorok/2014/MJ1_8.pdf 4. feladat
Módosítva: 2 éve
0