Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6.-os matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
1. Márknak 3000 Ft-tal több pénze van, mint Káinnak. A két fiú pénzének aránya 7:4. Mennyi pénze van egyenként a fiúknak?

2. A hetedikesek közül az röplabdások és kézilabdások aránya 2:7. A kézilabdá- sok 35-en vannak. Hány hetedikes van, ha mindenki pontosan egy sportot űz?

3. Egy 10 m hosszú dróttekercs tömege 600 dkg. Mennyi a tömege 7 m ilyen drótnak?

4. Anna lépéseinek hossza 70 cm. Katáé pedig 80 cm. Anna az iskolaudvar egyik oldalát 24 lépés hosszúnak méri. Hány lépésnek méri ugyan ezt a távolságot Kata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladatok megoldását!


1. feladat

Márk pénze: 7x
Káin pénze: 4x

kiszámítás:
7x = 4x + 3000 /– 4x
3x = 3000 /:3
x = 1000

Márk pénze: 7 • 1000 Ft = 7000 Ft
Káin pénze: 4 • 1000 Ft = 4000 Ft


2. feladat

röplabdások és kézilabdások aránya = 2 : 7
kézilabdások létszáma = 35 fő

röplabdások létszámának kiszámítása —>
(35 : 7) • 2 = 5 • 2 = 10 fő

összes hetedikes létszámának kiszámítása —>
35 + 10 = 45 fő


3. feladat

kiszámítás:
(600 : 10) • 7 = 60 • 7 = 420

7 m dróttekercs tömege 420 dkg.


4. feladat

kiszámítás:
(24 • 70) : 80 = 1680 : 80 = 21

Kata lépéseinek száma 21.
0