Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
cos× · (cos×-1)=0
tg× · cos×=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. egyenletnél: cosx=0 lehet, vagy cosx=1 , előbbiből x₁₂=±90⁰+k·360⁰, utóbbiból pedig x=l·360⁰, ahol k,l ∈ Z ;
2. egyenletnél: cosx≠0 mellett sinx=1 volna, de ezek ugyanazt adják megoldásnak, ami ellentmondás, tehát : nincs megoldás! :)
0