Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusos egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
log₂(X+4)=5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

(x+4)=2⁵=32 , tehát ebből x=(32-4)=28 lesz a megoldás! :)

(Mert az értelmezési tartománya: x nagyobb, vagy egyenlő -4-gyel!)
0