Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Elektromosság)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
605
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni az alábbi 3 feladat levezetésében, megoldásában?
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2.)
Ohm-törvény: `I=U/R=230/105~~2.19 A`


3.)
A soros kapcsolás miatt az eredő ellenállás a kettő összege lesz, azaz 180 Ohm. Innen csak egy Ohm-törvény: `U=RI=180*0.12=21.6V`.


4.)
Ha a mosógép Magyarországon üzemel, akkor 230 V effektív értékű feszültségre van kötve. Innen az árama `I=P/U=2600/230~~11.3A`. Az üzemidő `12/60=0.2` óra, a fogyasztás tehát `Pt=2600*0.2=520Wh`.
1