Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Az osztálykirándulás költségének 48%-át 26040 Ft-ot az autóbuszért kellett fizetni. Mennyi volt a teljes költség? Hány forint jutott egyéb költségekre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Adatok:

teljes költség: 100% = x Ft
autóbusz költsége: 48% = 26040 Ft


Tudjuk, hogy a 48% 26040 Ft-ot jelent, úgyhogy ebből kell kiszámítanunk a 100%-ot, vagyis a teljes költség összegét:

A kiszámítás módja:

x = (26040 : 48) • 100 = 542,5 • 100 = 54250


A fennmaradó összeg kiszámítása:

54250 Ft – 26040 Ft = 28210 Ft


Válasz:

A teljes költség 54250 Ft volt, egyébre 28210 Ft jutott.
0