Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
299
Péter a nap 24 órájából kb. 40%-ot alvással,9%-ot étkezéssel,6,5%-ot utazással, közlekedéssel tölt. Az iskolában töltött ideje a nap25%-a. Mire mennyi időt fordít? Az otthoni tanulásra a nap10%-át fordítja. Mennyi ideig tanul otthon? Jut-e ideje játszani? Ha igen, mennyi időt tölthet játékkal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
40%-ot alvással= 24·0,4=9,6 óra
9%-ot étkezéssel= 24·0,09=2,16 óra
6,5%-ot utazással= 24·0,065=1,56 óra
25% iskola = 24·0,25=6 óra
10% otthoni tanulás= 24·0,1=2,4 óra
9,6+2,16+1,56+6+2,4=21,72
játékra marad= 24-21,72=2,28 óra


0