Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
Egy iskola tanulóinak 48%-a fiú. Hány tanuló jár az iskolába, ha 504 fiú tanuló van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Adatok:

összes tanuló létszáma: 100% = x fő
fiúk létszáma: 48% = 504 fő


Tudjuk, hogy a 48% 504 főt jelent, úgyhogy ebből kell kiszámítanunk a 100%-ot, vagyis az iskola teljes tanulói létszámát.

A kiszámítás módja:

x = (504 : 48) • 100 = 10,5 • 100 = 1050


Válasz:

Az iskolába 1050 tanuló jár.
0