Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
308
Péter a nap 24 órájából kb.
40
%
-ot alvással,
9
%
-ot étkezéssel,
6
,
5
%
-ot utazással, közlekedéssel tölt. Az iskolában töltött ideje a nap
25
%
-a. Mire mennyi időt fordít?
Az otthoni tanulásra a nap
10
%
-át fordítja. Mennyi ideig tanul otthon? Jut-e ideje játszani? Ha igen, mennyi időt tölthet játékkal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


Az eltöltött időtartamokat a következőképpen számíthatjuk ki:

alvás —> (24 • 40) : 100 = 9,6 óra
étkezés —> (24 • 9) : 100 = 2,16 óra
utazás —> (24 • 6,5) : 100 = 1,56 óra
iskola —> (24 • 25) : 100 = 6 óra
otthoni tanulás —> (24 • 10) : 100 = 2,4 óra


játékra maradt idő kiszámítása:

24 – (9,6 + 2,16 + 1,56 + 6 + 2,4) = 24 – 21,72 = 2,28 óra
1