Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Sürgős fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
442
Egy kerékpáros 10 órakor indul a 30km re levő városba . Fel óráig 20km/h sebességgel halad.Ekkor azonba gyalogosan kell tovább mennie ,így megtesz 3km utat 1m/s sebességgel.Mekkor sebességgel kell tovább haladnia h tizenkét órára a városba érjen . (Levezettesel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első szakaszon fél óráig halad `20 (km)/h` sebességgel, azaz 10 km-t tesz meg.

A második szakaszon a sebessége `1m/s=3.6(km)/h`. Tudjuk, hogy 3 km utat tesz meg így, az ehhez szükséges idő `3/3.6=5/6` óra, azaz `5/6*60=50` perc.

Tehát eddig összesen 80 percet gyalogolt, és 13 km utat tett meg. Vagyis van még hátra 17 km megteendő út, és erre van 40 perce (ami `40/60=2/3` óra). Így a szükséges sebesség: `17/(2/3)=25.5(km)/h`.
0