Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
598
Sziasztok! Ez a kérdés:
Mennyi idő alatt növekszik meg 20m/s-ra a 10m/s kezdősebességgel függőlegesen lefelé hajított test sebessége? És mekkora utat tesz meg addigra? (g=10m/s)
Megköszönöm annak aki megcsinálja, és légyszi levezetéssel :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, sos, fizika, házi
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Függőleges hajításnál, ráadásul a lefelé hajítás esetében a sebesség a következőképp számolható ki:
v=v0+g*t-->amiből ki kell fejezni az időt, tehát t=(v-v0)/g
Behelyettesítve: t=(20-10)/10-->tehát a t=1s.

Az út kiszámítása:

s=v0*t+g/2*t^2=10*1+10/2*1^2=50 , tehát 50 m utat tesz addigra.
1