Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Tgx =√3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tgx =√3

Számológépeden SHIFT gomb megnyomása után TAN gombot megnyomod majd beírod √3 és egynlőséget nyomsz.
--> x= 60 fok

60 fok = π/3
Mivel a tangens függvény 180 fokonként azaz π szerint periodikus ezért a megoldásod
x=π/3+k·π ahol k tetszőleges egész szám

Az ellelnőrzésről ne felejtkezz el!
1