Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen lègyszives

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Csatoltam kèpet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, küldöm a feladat megoldását!


a) Az osztály októberben 60 érdemjeggyel többet kapott, ugyanis abban a hónapban 350, míg szeptemberben csak 290 osztályzat született.


b) A két hónap alatt összesen 170 darab közepes érdemjegyet gyűjtöttek: szeptemberben 70-et, októberben pedig 100-at.


c) Szeptemberben 50 darab jeles osztályzat született a 290-ből, míg októberben 60 darab jeles a 350-ből.

szeptember —>
(50 : 290) • 100 = 17,24%

október —>
(60 : 350) • 100 = 17,14%

Tehát szeptemberben lett több jeles érdemjegy az összes megszerzett osztályzathoz viszonyítva.


d) Az érdemjegyek átlaga:

A szeptemberi osztályzatok összértéke:
30 • 1 + 60 • 2 + 70 • 3 + 80 • 4 + 50 • 5 = 930

ezt elosztva az összes darabszámmal:
930: 290 = 3,2

Az októberi osztályzatok összértéke:
40 • 1 + 60 • 2 + 100 • 3 + 90 • 4 + 60 • 5 = 1120

ezt elosztva az összes darabszámmal:
1120 : 350 = 3,2

Tehát elmondható, hogy mindkét hónapban azonos teljesítményt nyújtottak a tanulók.
1