Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
306
Egy vízikerékre 4 m magasról 6 750 kg tömegű víz esik. A vízikerék közben 108 000 J munkát végez. Mekkora a hatásfok?

Kérem valaki vezesse le a megoldást!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`eta=("W"_"hasznos")/("W"_"befektetett")*100=(108.000 \ "J")/(6.750 \ "kg"*"9,817" \ "m"/"s"^2*4 \ "m")*100=color(red)("40,75" \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1