Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
336
Egy 230 V-os, 50 Hz-es hálózatra olyan tekercset kapcsolunk, aminek jelentős, 56 Ω-os ellenállása van. Önindukciós együtthatója 0,3 H. Mekkora az áremerősség a tekercsben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`"I"="U"/sqrt("R"^2+("L"*omega)^2)="U"/(sqrt("R"^2+("L"*2*pi*"f")))=(230 \ "V")/sqrt(56^2 \ Omega+(3*10^-1 \ "H"*2*pi*50 \ "Hz")^2)=color(red)("2,1" \ "A")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1