Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
304
A 8 cm hosszú többrétegű, hengeres tekercsben 0,45 A erősségű áram folyik. A tekercs belső keresztmetszetének fluxusa 2,75*10^-5 Wb, a tekercs átmérője 6 cm. Hány menetes a tekercs?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`"A"=("d"^2*pi)/4=((6*10^-2 \ "m")^2*pi)/4="2,83"*10^-3 \ "m"^2`

`"B"=Phi/"A"=(2,75*10^-5 \ "Wb")/("2,83"*10^-3 \ "m"^2)="9,72"*10^-3 \ "T"`

`"N"=(l*"B")/(mu_0*"I")=(8*10^-2 \ "m"*"9,72"*10^-3 \ "T")/(4*pi*10^-7 \ "H"/"m"*"0,45" \ "A")=color(red)(1376)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1