Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
292
Egy homogén mezőben az indukcióvonalakra merőleges 0,00025 m² nagyságú felületen a mágneses fluxus 4,5*10^-4 Wb. Az ebben a mágneses mezőben az indukcióvonalakra merőleges elhelyezett vezető 8 cm-es darabjára 0,32 N erő hat. Mekkora a vezetőben folyó áram erőssége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`"I"=("F" \ * \ "A")/(Phi \ * \ l)=("0,32" \ "N"*"2,5"*10^-4 \ "m"^2)/("4,5"*10^-4 \ "Wb"*8*10^-2 \ "m")=color(red)("2,22" \ "A")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1