Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
347
A lovak egy 10 m magas domb tetejére 100 m hosszú úton egy 4 000 N súlyú kocsit 800 N erővel húznak fel. Mekkora a hatásfok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`eta="W"_"hasznos"/"W"_"befektetett"=("F"_"g" \ * \ "h")/("F"_"h" \ * \ "s")*100=(4.000 \ "N"*10 \ "m")/(800 \ "N"*100 \ "m")*100=color(red)(50 \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1