Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körrel kapcsolatos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
319
Egy 15 cm sugarú körbe egy 18 cm-es húrt rajzolunk! Milyen távolságra van ez a húr a kör középpontjától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Gyök alatt(15²-(18/2)²)=12 cm-re van.
-1

`x=sqrt(15^2-18^2/4)=color(red)(12 \ "cm")`
0