Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hazi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
679
Hogyan kell elosztani 92 diot 3 tanulo kozott ugy hogy az elso tanulo dioinak szama egyenlo legyen a masodik tanulo dioinak ketharmadaval es a harmadik tanulo dioinak 75% aval??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. tanuló dióinak száma: x 2. tanuló: y 3. tanuló: z

1. tanuló dióinak száma egyenlő a 2. tanuló dióinak 2/3-ával: x = 2/3*y
Illetve a harmadik tanuló dióinak 75%-ával is egyenlő: x = 0.75*z = 3/4*z

Kifejezzük az y-t és a z-t => y = 3/2*x => z =4/3*x

x+3/2*x+4/3*x =92

6x+9x+8x = 552 (Közös nevezőre hoztam és rendeztem az egyenletet.)

23x = 552
x = 24

1. tanuló : 24 db dió
2. tanuló: 3/2*24 =36 db dió
3. tanuló: 4/3*24 =32 db dió
0