Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
358
1.Egy autó álló helyzetből 5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-ás sebességet. Mekkora a gyorsulása?
2. Egy másfél tonnás kocsi gyorsulása 3 m/s2. Mekkora erő gyorsítja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1,

v = 100 `(km)/h` = `27.dot(7)` `m/s`

t = 5 s

a = `v*t` = `27.8/5` = `color(red)(5.dot(5)" "m/s)`.

2,

m = 1,5 t = 1500 kg

a = 3 `m/s^2`

F = `m*a` = `1500*3` = `color(red)("4500 N")`.
1