Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatom

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Adottak az a(2;-5), b(2;-4) és c(0;3) vektorok. Határozd meg az alábbi vektorok koordinátáit: a-b, 3a, 2c-3a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az (a-b) vektor koordinátái: ((2-2); (-5+4)) =(0; -1) ;
a (3a) vektor koordinátái: ((3·2); (3·(-5)) =(6; -15) ;
a (2c-3a) vektor koordinátái pedig: ((0-6); (6+15)) =(-6; 21) értékűek lesznek! :)
0