Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
298
Csatoltam képet (2 feladat, 23-25-ös)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
23.
n asztal körül van 4 szék és h asztal körül 3 szék.

`{(n + h = 13),
(4 * n + 3 * h = 47):}`

`n + h = 13`
`h = 13 - n`

`4 * n + 3 * h = 47`
`4 * n + 3 * (13 - n) = 47`
`4 * n + 3 * 13 - 3 * n = 47`
`4 * n - 3 * n = 47 - 3 * 13 `
`n = 47 - 3 * 13 = 47 - 39 = color(red)8`

`h = 13 - n = color(red)5`

Ellenőrzés:
`4 * n + 3 * h = 4 * 8 + 3 * 5 = 32 + 15 = 47`


25.
m darab meséskönyvet és k darab kifestőkönyvet vásárolt.

`{(m + k = 10),
(16 * m + 9 * k = 118):}`

`m + k = 10`
`k = 10 - m`

`16 * m + 9 * k = 118`
`16 * m + 9 * (10 - m) = 118`
`16 * m + 9 * 10 - 9 * m = 118`
`16 * m - 9 * m = 118 - 9 * 10`
`7 * m = 118 - 9 * 10 = 118 - 90 = 28`
`m = 28 // 7 = color(red)4`

`k = 10 - m = 10 - 4 = color(red)6`

Ellenőrzés:
`16 * m + 9 * k = 16 * 4 + 9 * 6 = 64 + 54 = 118`
Módosítva: 2 éve
0