Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
293
Egy 53 méter magas tornyot a csúcspontjából kiinduló feszítő kötelekkel rögzítettek a talajhoz.
Mekkora szöget zárnak be ezek a kötelek a talajjal, ha tudjuk hogy a kötelek hossza 67 m
Rajz is kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy szinusz tétel lesz:

`\alpha = arcsin \frac{a * sin \gamma}{c} = arcsin \frac{53 * sin 90}{67} = arcsin \frac{53 * 1}{67} \approx arcsin 0.791045 \approx \color{red}52.283255^circ`
0