Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
282
Mekkora annak a toronynak a magassága, aminek árnyéka 20 méter és a nap sugarak 35 fokos szögben esnek a földre.
Rajz is kellene.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez is leginkább szinusztételnek néz ki:

`\alpha = 180 - \beta - \gamma = 180 - 30 - 90 = 60^circ`

`b = \frac{a * sin \beta}{sin \alpha} = \frac{20 * sin 30}{sin 60} = \frac{20 * 0.5}{0.866025} \approx \frac{10}{0.866025} \approx \color{red}11.547005 m`
0