Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
50 db pohár közül 3-nak csorba a széle, véletlenszerűen választunk ki 4 poharat.
Mennyi a valószínűsége hogy
a) mindegyik csorba
b) mindegyik ép
c) kettő csorba, kettő ép?

SOS be szeretném kérni segítségetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Mivel 3 csorba pohár van és 4 poharat választunk ki így annak az esélye, hogy mind csorba értelemszerűen `"P"=color(red)("0)`.



b.)
50 pohárból 3 csorba tehát: `50-3=47` darab ép pohár van

`"P"=(((47),(4)))/(((50),(4)))*100=color(red)("77,44" \ %)`



c.)
`"P"=(((3),(2))*((47),(2)))/(((50),(4)))*100=color(red)("1,41" \ %)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1