Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
18%-os emelkedés esetén: `6.800*"1,18"=8.014 \ "Ft"`

10%-os emelkedés esetén: `6.800*"1,10"=7.480 \ "F"`

20%-os csökkenés esetén: `6.800*"0,8"=5.440 \ "Ft"`


A várható érték tehát: `8.014*"0,1"+7.480*"0,4"+6.800*"0,3"+5.440*"0,2"=color(red)(6.921 \ "Ft")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0