Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Földrajz help

67
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Földrajz

Válaszok

2
1 kép. 1.Székesfehérvár
2. Debrecen
3.Orosháza
4.Szolnok
5.Nyíregyháza
6. Pécs
7, Eger
8.Veszprém
1

2 kép
Hazánk Kelet-Közép-Európában, a Kárpát-medencében fekszik. Az ország hat nagytája az Alföld, a Kisalföld, a Nyugat-magyarországi-peremvidék, a Dunántúli-középhegység, a Dunántúli-dombság és az Északi-középhegység. Természeti viszonyainak alakulásában fontos szerepe van a medencehelyzetnek. Területén jelentős átmenő forgalom bonyolódik le.

igaz
hamis
hamis
hamis
igaz


Belső munkahelyöv:

Szorosan összenőtt a city centerrel, irodák, bankok, biztosító társaságok épületei. Nagyobb városokban az üzleti negyed felhőkarcolói. Budapesten az V. kerület. Éjszaka kiürül.
Sétáló utcák, az államigazgatás épületei, irodák, szállodák. A nappali népesség nagyobb, így lakófunkció kevésbé jellemző. Jelentős viszont az idegenforgalom. Történelmi városmagok (pl. I. kerület).

Belső lakóhelyöv:

A belváros körül helyezkedik el. Itt a lakófunkció a jelentősebb. Sűrű beépítettség jellemzi. 3-5 emeletes bérházak, nagy polgári lakások. Gangos, körfolyosós lakások, melyeknek a felújítását már elkezdték. Pl. 7-8. kerület. A Nagykörút környéke. Az öv bizonyos részei elgettósodhatnak.

Külső munkahelyöv:

Valaha itt volt a városhatár. Nagy helyigényű üzemek, szolgáltatások települtek ide. Panelházas épületek, pályaudvarok, gyárak. A bezárt üzemek helyén, sok helyen bevásárlóközpont/pláza létesült. Pl. Csepel, Kőbánya.
Külső lakóhelyöv:Kertes házak, családi házas övezet. Ahogy növekedett a népesség úgy megjelentek itt is a lakótelepek. Budán villák, és társasházak találhatóak ebben az övben. Pl. Rákospalota, Zugló, Rózsadomb.
1