Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi nem jellemző a fermentációs folyamatokra?

62
Mi nem jellemző a fermentációs folyamatokra?
- ATP előállítás szubsztrátszintű foszforilációval történik.
- Szerves anyag az elektron donor.
- Szervetlen anyag az elektron akceptor.
- Anaerob körülmények között zajlanak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
biológia, mikrobiológia, fermentáció, segítség
0
Felsőoktatás / Biológia

Válaszok

1
ATP előállítás szubsztrátszintű foszforilációval történik:
Ez jellemző a fermentációra, mivel a fermentáció során az ATP előállítása szubsztrátszintű foszforilációval történik, nem pedig oxidatív foszforilációval, mint a légzés során.

Szerves anyag az elektron donor:
Ez is jellemző a fermentációra, mert a szerves vegyületek (pl. glükóz) szolgálnak elektron donorként.

Szervetlen anyag az elektron akceptor:
Ez nem jellemző a fermentációra. A fermentáció során az elektron akceptorok szerves anyagok (pl. piroszőlősav vagy annak származékai). Ezzel ellentétben, az anaerob légzésben gyakran szervetlen anyagok (pl. nitrát, szulfát) szolgálnak elektron akceptorként.

Anaerob körülmények között zajlanak:
Ez jellemző a fermentációra, mivel a fermentáció általában anaerob körülmények között történik, bár léteznek fakultatív anaerob szervezetek is, amelyek fermentálhatnak oxigén jelenlétében is.

Tehát a helyes válasz az, hogy a fermentációs folyamatokra nem jellemző, hogy szervetlen anyag az elektron akceptor.
1