Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - statisztika

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a matek házimban, a képen látható táblázat alapján a szórást kéne kiszámolni. Ma tanultuk, de még nem sikerült megértenem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1·2+1·1+2·3+3·4+5·5/12 = 46/12 =23/6

Szórásnégyzet= ( 1·(2-23/6)²+1·(1-23/6)²+2·(3-23/6)²+3·(3-23/6)²+5·(5-23/6)²):12 = 59/36

Szórás= GYÖK ALATT (59/36)=1,28
Módosítva: 2 éve
1