Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
Egy gömbbe irt kocka térfogata 512m3(köb)
Mekkora a gomb térfogata ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valakihelp
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Vkocka=a·a·a=512 cm³ amiből a=8 cm
Kocka testátlója =  3 ·a=  3 ·8= ez a gömb átmérője = d
Ebből r=  3 ·4

Vgömb = 4·( 3 ·4)³·π/3=1393 cm³
0