Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
316
²Sárga feladatgyűjtemény 344/82.
Egy konvex sokszögbe összesen 77 átló húzható. Hány oldalú a sokszög?
Fontos, hogy kombinatorika témakörben vagyunk, így ismétlés nélküli kombinációk számának képletével kéne megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika, kombináció
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n·(n-3)/2 = 77
n²-3n-154=0
Ennek a pozitív gyöke az n=14 oldalú a sokszög
Az n=-11 nem jó megoldás.
0