Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
Csatoltam képet (3 feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1)
8/3=(8+r)/r *3*r
8*r=3*(8+r) /-(3*r)
5*r=24 /:5
r=4,8 cm
0

3.feladat
Mível 18:12:9=12:8:6, az oldalak aránya páronként megegyezik:18/12=12/8=9/6=1,5(Lambda(hasonlóság aránya)),
ezért a szögek is páronként megegyeznek a DEC és a CBF háromszögekben.
0