Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Súlyvonal kiszámításában tudna valaki segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
286
Mekkora a 4,8 cm oldalú szabályos háromszög sűlyvonala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Szabályos háromszögnél a súlyvonal azonos az alaphoz tartozó magassággal.
Ezért: 2,4² + m²= 4,8² írható fel Pitagorasz-tétellel, melyből a magasság → m²=23,04-5,76=17,28, négyzetgyököt vonva ebből m=4,16 cm adódik a háromszög magasságára, ennyi a súlyvonal hozza is! :)
0