Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a rombusz magassága ha átlói 8 cm és 6 cm hosszúak?

Főoldal » Középiskola » Matematika
292
Mekkora a rombusz magassága ha átlói 8 cm és 6 cm hosszúak? Ebben kéne segíteni nagyon szépen megköszönném aki tudja
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, rombusz, Középiskola, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A rombusz területe: T=(e·f)/2=8·3=24 cm², de a terület kifejezhető így is → T=a·m(a) , ahol a magasság az m(a) és a rombusz oldala pedig "a".

Felírható a rombusz oldalára, hogy: a²=4²+3²=16+9=25 , azaz a rombusz oldala 5 cm-es (a=5 cm).
A területképletből a rombusz magassága pedig: T=24=5·m(a) , amiből m(a)=24/5= 4,8 cm! :)

0