Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap terület számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Sziasztok valaki tudna segíteni nem értem sajnos mert hiányoztam :( itt a feladat:
Mekkora a téglalap területe ha átlója e=26 cm
Egyik oldala b= 10 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldal, téglalap, sürgős, Terület, sos, számítás, cm, logika, átló
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Nóra!

Pitagorasz-tétellel derékszögű háromszögben: 10²+x²=26² , ahol az "x" a téglalap másik oldala, ebből → x²=676-100=576 , gyökvonással pedig x=√576=24 cm a másik, ismeretlen oldal.

Így a téglalap területe: T=b·x=10·24=240 cm² lesz! A téglalap területe tehát 240 négyzetcentiméter.
Módosítva: 2 éve
2