Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help me please

Főoldal » Általános iskola » Matematika
342
Kell a 3, 5, 7, 9, 10 (12 nem kell. KÖSZÖNÖM!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3. Egy négyzet kerülete 1,96 m. Mekkora a négyzet oldala? Mekkora a területe?

`K = a * 4 = 1.96`
`a = 1.96 // 4 = color(red)0.49 m`

`T = a^2 = 0.49^2 = color(red)0.2401 m^2`


5. Egy szabályos háromszög kerülete 81,39 km. Mekkora a háromszög oldala?

`K = a * 3 = 81.39`
`a = 81.39 // 3 = color(red)27.13 km`


7. Egy téglalap kerülete 48 dm, egyik oldala 1100 mm. Mekkora a téglalap területe?

`K = 48 dm = 4.8 m`
`a = 1100 mm = 1.1 m`

`K = (a + b) * 2 = (1.1 + b) * 2 = 4.8`
`(1.1 + b) * 2 = 4.8`
`1.1 * 2 + b * 2 = 4.8`
`b * 2 = 4.8 - 2.2`
`b = 2.6 // 2 = 1.3`

`T = a * b = 1.1 * 1.3 = color(red)1.43 m^2`


9. Egy kocka felszíne 600 cm². Mekkora a kocka élének hossza? Mekkora a kocka térfogata?

`F_"kocka" = a^2 * 6 = 600`

`F_"oldal" = F_"kocka" // 6 = 600 // 6 = 100`

`a = sqrt(F_"oldal") = sqrt(100) = color(red)10 cm`

`T = a^3 = 10^3 = color(red)1000 cm^3`


10. Egy kocka felszíne 384 mm². Mekkora a kocka élének hossza? Mekkora a kocka térfogata?

`F_"kocka" = a^2 * 6 = 384`

`F_"oldal" = F_"kocka" // 6 = 384 // 6 = 64`

`a = sqrt(F_"oldal") = sqrt(64) = color(red)8 mm`

`T = a^3 = 8^3 = color(red)512 mm^3`
-1