Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
Egy téglatest felszine 92 cm². Egy csúcsba futó két élének hossza 80 mm és 0.3 dm. Mekkora a harmadik élének hossza?
Mekkora a téglatest térfogata? (Kérek centiméterben. Köszönöm!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
·Szia!

Legyen a=80 mm=8 cm, és b=0,3 dm=3 cm, tehát felírható, hogy A=2·(8·3+8·c+3·c)=92, ebből → (24+11·c)=46 → 11·c=22, ebből pedig a c=2 cm, tehát a harmadik éle 2 cm-es!

A térfogat kiszámolására:
V=a·b·c=8·3·2=48 cm³, a téglatest térfogata tehát pontosan 48 köbcentiméter lesz! :)
1