Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyenes egyenletei

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Sós help
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
···(1)
Megoldás: Adott az e egyenes egy pontja és egy normálvektora. Behelyettesítjük a koordinátákat a normálvektoros egyenlet képletébe:
A · x + B · y = A · x0 + B · y0, ahol A és B a normálvektor első ill. második koordinátája x0 és y0 pedig a P pont első ill. második koordinátája)
7 · x + 2 · y = 7 · 3 + 2 · 5 így az e egyenes egyelete:
e: 7x + 2y = 16
(2)
A · x + B · y = A · x0 + B · y0,
1 · 3 + 1 · 1 = A · 30 + 1 · 3 igy az egyenes egyelete: 4x+2y = 16
(3)
A · x + B · y = A · x0 + B · y0
2010 · 3 + 1 = A · x0 + 3 · 10
(4)
A · x + B · y = A · x0 + B · y0
2 · 3+5 · 2 = A · x0 +4 · y0
(5)
A · x + B · y = A · x0 + B · y0
3 · 3 + 1 · y = A · x0 + B · y0





1