Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csináltam képet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444
Csataltam képet. NAGYON KELL!!!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Számitást és kérek hozza! Köszönöm
0

Tudjuk hogy a téglatest térfogata a három él szorzata: `T = a * b * c`

Először is a térfogatot elosztjuk az ismert él hosszal: `b * c = T // a = 364 cm^3 // 13 cm = 28 cm^2`

Mivel a feladat szerint az élek mind egész számok, ezért a 28 két egész szám szorzata. Hogy megtudjuk mik lehetnek ezek, tényezőkre bontjuk a 28-at:

`28 // color(red)2 = 14`
`14 // color(red)2 = color(red)7`

Mivel 7 prímszám, itt meg is állunk. Tehát a 28 tényezői:

`28 = 2 * 2 * 7`

Ezen tényezők adják a másik két oldalt. Vagyis a lehetséges megoldások ezek kombinációi:

`{:(bb"b", 1, 2, 4, 7, 14, 28),
(bb"c", 28, 14, 7, 4, 2, 1):}`

Amikhez természetesen még hozzávettük az 1-et és magát a számot.
2